Vanilyalı Kum Kurabiyesi

Vanilyalı Kum Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için:

  • 1 paket tereyağı (250 gram)
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 vanilya çubuğun içi (Vanilleschote)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 5 su bardağı un

Kenarları için:

  • 10 paket vanilyalı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Vanilyalı Kum Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı

Tereyağını bir tencerede yada tavada eritip kızarmasını bekleyin.Bunun için devamlı kaşıkla karıştırın. Kızarmış tereyağını kenara koyup, soğumasını ve tekrar donmasını bekleyin. Donmasını hızlandırmak için buzdolabına da koyabilirsiniz. Tereyağ donduktan sonra, onu sıvı yağ, vanilya içi ve pudra şekeri ile birlikte bir kaba koyun ve 5 dk. Yoğurun. Daha sonra nişastayı, unu ve tarçını ilave edip iyicene yoğurun. Biraz kuru bir hamur oluşacak. Hamurdan bir miktar avucunuza alıp sıkarsanız şekil verebileceksiniz. Uzun bir rulo oluşturun. Onu streç folyoya sarın ve buzdolabında en az yarım saat bekletin. Tereyağın tekrardan donup böylece kurabiyelerin fırında yayılması önleniyor. Hamuru dolaptan çıkartıp hemen dilimleyin. Vanilya şekeri ile tarçınlı karışıma kurabiyelerin kenarlarını bulayıp yağlı kağıt ile serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10 dk. Pişirin. Kenarları hafif kızarınca fırından çıkartabilirsiniz.

, Vanilyalı Kum Kurabiyesi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir