Vanilyalı Tabanca Bisküvisi

Vanilyalı Tabanca Bisküvisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr yumuşak tereyağ/margarin
  • 1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 1 çimdik tuz
  • Un

Vanilyalı Tabanca Bisküvisi Tarifi Yapılışı

Yumuşak yağı, sütü, yumurtayı, sıvı yağı ve tuzu mikserde pürüzsüz kıvama gelene ve beyazlayana kadar çırpın. Pudra şekerini kaşık kaşık ekleyerek çırpmaya devam edin. Krema kıvamında hamuru çırparken yine kaşık kaşık unu ilave edin (9 kaşıktan sonrası kontrollü olarak karıştırılmalı) son aşamada vanilyaları da ekleyin. Hamur çok çok yumuşak ama ele bulaşmayacak derece olmalı. Hamuru tabancanıza koyun ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 10 dakika (yine de kontrollü olun her fırın her kurabiye aynı değil) hafif altın rengj olana kadar pişirin. Kıyır kıyır ve çok zarif oluyor şimdiden afiyet olsun💜

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir