«

Vanilyalı Tarçınlı Kum Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket (250 gr) tereyağı
  • 2 yemek kaşığı çiçek yağı
  • 6 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4 – 4, 5 su bardağı un

Üzeri İçin ;

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 paket vanilya

Vanilyalı Tarçınlı Kum Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

Muhteşem kıyır kıyır ağızda dağılan bir kurabiye tarifi. Tarçın sevenler mutlaka deneyin derim.

  1. Öncelikle tereyağını eritip iyice kızdırın.
  2. Ardından buzdolabında tereyağının donmasını bekleyin. Bu işlemi yapmazsanız istenilen kıvamı tutturamazsınız.
  3. Daha sonra donan tere yağına pudra şekerini ve sıvı yağı ilave edip homojen olana kadar yoğurun.
  4. Ardından nişasta vanilya tarçını ilave edip yoğurun. Hamur kabartma tozu kullanmıyoruz.
  5. Son olarak unu da azar azar ilave ederek yoğurun.Bu aşama da biraz toparlanması zor sert bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Duruma göre unu azaltıp artırabilirsiniz.
  6. Hazırlanan hamurunuzu streç film yardımı ile rulo şeklini verin ve buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.Dinlendirmezseniz hamurunuzu keserken zorlanırsınız.
  7. Dinlenen hamuru vakit kaybetmeden 1 er cm lik aralıklarla dilimleyin ve şekerli tarçınlı karışıma bulayın.
  8. Yağlı kağıt serili fırın tepsinize dizin ve 170 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Kurabiyelerinizin rengi çok dönmeden fırından almanız gerekiyor aksi halde taş gibi kurabileriniz olur 🤭😉
Şimdiden afiyet olsun

Vanilyalı Tarçınlı Kum Kurabiyesi

Vanilyalı Tarçınlı Kum Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *