Vişne Dolgulu Kurabiye Tarifi

Vişne severlerin çok beğeneceğini düşünüyorum bu kurabiyeyi. Birde çikolatayla birlikte anlatılmaz yaşanır mutlaka deneyin derim.

Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Vişneli dolgu için;

  • 1 su bardağı dolusu vişne
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 silme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 60 gram çikolata

 

Hazırlanışı:

  1. Vişneli Dolgu için; Vişneli dolgunun kıvamı koyu olması gerekli.
  2. Cıvık olursa kurabiyenin kenarlarından taşacaktır.
  3. Karışım koyulaşmazsa bir bardağın içine biraz nişasta biraz su koyup karıştırın ve karışıma ilave edin hemen koyulaşacaktır.
  4. Hamuru için; Oda ısısında yumuşamış tereyağını mikserle çok az çırpın şekeri ilave edip azar azar bir dakika çırpın.
  5. Yumurta sarısını ve vanilyayı ilave edip 1 dakika daha çırpın.
  6. Unu ve kabartma tozunu da koyun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  7. Hamuru buzdolabına kaldırıp 10 dakika dinlendirin.
  8. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ortasına bir kapak ile ve ya parmağınızla bastırıp çukur açın.
  9. Yağlanmış tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında altları kızarana kadar pişirin.
  10. Kurabiyeleri soğumaya bırakın ve sosu için vişneleri tavaya alın suyu ve şekeri ilave edin.
  11. Nişastayı da ekleyerek çırpıcı yardımı karıştırarak kıvama gelmesini sağlayın. (Hazır sosda kullanabilirsiniz rote grütze)
  12. Soğuyan kurabiyelerin içlerini vişneli dolgu ile doldurun.
  13. Üzerlerine eritilmiş çikolata ile gelişi güzel şekil verin ve Antep fıstığı ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan bereketli_sofralar’a teşekkür ederiz.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir