Vişneli Kurabişler

Vişneli Kurabişler Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Vişneli dolgu için malzemeler:

  • 1 su bardağı vişne
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 silme çorba kaşığı nişasta

Vişneli Kurabişler Tarifi'nin Yapılışı

Oda ısısında yumuşamış tereyağını mixerle karıştırıyoruz.
Daha sonra pudra şekerini ilave edip biraz daha karıştırıyoruz.
Yumurta sarisini ve vanilyayı da ilave edip bir dakika daha karıştırıyoruz.
Unu ve kabartma tozunu da ilave ettikten sonra ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Sonra 19 dakika kadar buz dolabında dinlendiriyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, ortasını bir kapak ile veya parmağımızla bir çukur yapın. Yağlanmış tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında altları kızarana kadar pişirin!
Pişen kurabiyeler bir kenarda soğusun.
Vişneli dolgu için vişneleri, şekeri ve suyu bir tavada alın ve çırpıcıyla çırpın, daha sonra nişastayı da ilave edin. Koyu bir kıvam olana kadar pişirin. Koyu kıvam elde etmemizin nedeni vişnelerin suyu kurabiyelerin dışına çıkmaması için 🙂 vişneleri daha sonra kurabiyelerin üzerine eşit şekilde dağıtıp servis edebilirsiniz 🙂 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙂

, Vişneli Kurabişler www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir