Vişneli Kurbiye

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Vişneli Kurbiye
Vişneli Kurbiye

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 25.02.2016  |   Okunma : 91  |   Yorum : 0

Vişneli Kurbiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gram pastacı yağı (biskin yağı) veya tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1/3 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı (dolu dolu) nişasta (buğday veya mısır)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2. 5 su bardağı un

Sosu İçin;

  • 1 su bardağı vişne (çekirdekleri ayıklanmış)
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı (dolu dolu) nişasta (buğday veya mısır)

Vişneli Kurbiye Tarifi'nin Yapılışı

Merhabalar Pastacı Yağı Yapımı tariflerimin arasında var nasıl yapılacağını bir kez daha yazmak istiyorum. Margarinimizi tavamıza koyup yakmadan eritip başka bir kabın içerisine alıp ılımaya bırakıyoruz. Ilıdıktan sonra buzdolabına koyup 2-3 saat bekliyoruz tekrar donuyor. Donduktan sonra üzerinden küçük bir parça yağı alıp delik açıyoruz içerisinde su olduğunu göreceksiniz kabımızı dikkatlice eğip bu suyu döküyoruz veya enjektör yardımıyla bu suyu çekebilirsiniz. Yağımız hazır.
Kurabiyelerimizi hazırlamaya başlamadan önce sosumuzu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Bütün malzemelerimizi sos tenceremize alıp karıştırarak kıvamı koyulaşıp kabarcıklar çıkana kadar pişiriyoruz. Kurabiyelerimiz pişip soğuyana kadar sosumuz da soğuyup kıvamı koyulaşacaktır.
Oda sıcaklığındaki pastacı yağımızı ve pudra şekerimizi krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Yumurtamızı, sıvı yağımızı, nişastamızı, vanilya ve kabartma tozumuzu ekleyip tekrar karıştırıyoruz yavaş yavaş unumuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzu buzdolabının normal kısmında 30 dk dinlendiriyoruz. Hamurumuzu iki yağlı kağıt arasında açıp bisküvi kalıbı ile kesiyoruz, hamurumuz bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz en son kalan parçaya yuvarlak şekil veriyoruz. Bisküvi kalıbınız yoksa geniş ağızlı su bardağı ile kesebilirsiniz. Şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz. Önceden ısıttığımız 160 derecedeki fırınımızda altları hafif pembeleşene kadar (üzerleri kızarmayacak) pişiriyoruz (yaklaşık 15 dk). Kurabiyelerimiz soğuyana kadar tepside bekletiyoruz. Soğuyan kurabiyelerimizin üzerine vişneli sosumuzun içerisindeki vişneleri eşit şekilde dağıtıyoruz. Üzerleri vişneli bisküvi tadında kurabiyelerimiz hazır afiyet olsun , Vişneli Kurbiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi