«

Vitray (Cam) Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1 yumurta
  • 200gr nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 tepeleme çay bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un
  • Kurabiye sayısı kadar minik cam şeker

Vitray (Cam) Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda ısısında çok iyi yumuşamış margarin ,yumurta ve pudra şekerini yoğurma kabına alıp iyice karıştıralım .
  2. Sonra nişastayı ekleyip tekrar karıştıralım ardından yavaş yavaş un ilavesi yaparak hamuru yoğuralım ve klasik bir kurabiye hamuru elde edelim.
  3. Ne çok sert ne çok yumuşak olacak.
  4. Hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra yarım cm kalınlığında açalım.
  5. Kurabiye şeker eriyene kadar pişsin diye kalın olmaması gerekli.
  6. Daha ince yaparsanız bu sefer de şeker erimeden kurabiye yanar o yüzden kurabiyenin kalınlığı önemli bir detay arkadaşlar.
  7. Açtığımız kurabiye hamurundan kurabiye kalıplarıyla şekiller çıkarıp ortasını boşluk kalacak şekilde açalım (resimlerde daha iyi anlayacaksınız).
  8. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizelim her kurabiyenin ortasındaki boşluğa 1 tane küçük cam şeker bırakalım.
  9. Daha sonra önceden ısınmış 160-170 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişirelim.
  10. Arkadaşlar pişirme süresi çok önemli kurabiyeler ince olduğu için çok çabuk kızarıp yanabiliyorlar 10 uncu dakikadan sonra kurabiyelerin pişip pişmediğini 2 dakika da bir sürekli kontrol edin.
  11. Kurabiyelerin alt kısımları pembeleşmeye başlayınca kurabiyeleri fırından alın.
  12. Fırından çıkan kurabiyeleri tepsiden çıkarmayın.
  13. Kurabiyeleri yerinden oynatmadan şekerler donup sertleşene kadar dinlendirin.
  14. Kurabiyeler ilk piştiğinde şekerler sıvı halde ve kurabiyeler de yumuşak oluyor ama soğuyunca şeker tekrar sertleşiyor ve kurabiyelerde ağızda dağılan kıtır kıtır bir hal alıyor.
  15. Soğuyan kurabiyeleri dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
  16. Ayrıca bu tarifte yağlı kağıt kullanılması da kesinlikle şart arkadaşlar yoksa şeker tepsiye yapışıyor ve çıkmıyor yada çıkarken parçalanıyor bunuda bir dipnot olarak söylemek istedim.
  17. Bu malzemelerle tepsi büyüklüğünüze göre yaklaşık 2-4 tepsi arası kurabiye çıkıyor bu da yaklaşık 50-60 arası kurabiye çıkarabilirsiniz demek oluyor.
  18. Bu bilgileri veriyorum çünkü bu tarz kurabiyeler genelde misafirlere veya çocukların beslenmesinde tercih ediliyor bu yüzden aklınızda bir fikir oluşsun istedim.
  19. Kurabiyeyi akşamdan da hazırlayabilirsiniz ertesi günde hala kıtırlığı devam ediyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Vitray (Cam) Kurabiye

Vitray (Cam) Kurabiye

Vitray (Cam) Kurabiye

Vitray (Cam) Kurabiye

Vitray (Cam) Kurabiye

Vitray (Cam) Kurabiye

Vitray (Cam) Kurabiye

Vitray (Cam) Kurabiye

Vitray (Cam) Kurabiye

Vitray (Cam) Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *