Kurabiye Tarifleri
Yaban Mersinli Cevizli Kurabiye
Yaban Mersinli Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gr tereyağ (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri (Eğer biraz daha şekerli tat seviyorsanız arttırabilirsiniz)
- 1 su bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kuru yaban mersini
- 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz
- Aldığı kadar un
Yaban Mersinli Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı
Mutlaka herkesin denemesini istediğim kıyır kıyır şahane bir kurabiye bu😋Yaban mersini bir kurabiyeye anca bu kadar yakışır👌🏻
- Yoğurma kabında un, ceviz ve yaban mersini hariç diğer verilen bütün malzemeler iyice karışıtırılır.
- Un kontrollü bir şekilde eklenerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edilir.
- Son olarak ceviz ve yaban mersini de eklenerek hamur toparlanır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir. Kurabiyeler pişerken kabardığı an fırından alınır.
- Küçük bir çay bardağının alt kısmıyla üzerlerine hafifce bastırılır ve tekrar fırında verilir.
- Yaklaşık olarak 8 dakika kadar daha bu şekilde pişirilir fırından alınır. Arzu ederseniz soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun