Yabanmersinli, Cevizli Gevrek Kurabiye

Birbirinden güzel kurabiye tariflerine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu yazımızda Yabanmersinli, Cevizli Gevrek Kurabiye Yapılışı vereceğiz.

Malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 5- 6 adet doğranmış kayısı
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı yaban mersini
  • 1 su bardağı kepekli un (isteğe bağlı)
  • Aldığı kadar un
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Üzeri için:

  • Damla çikolata

Yumurta, şeker ve tereyağ geniş bir kapta mikserle çırpılır. Şeker eriyip krema kıvamına gelince kabartma tozu vanilya ilave edilir kalan diğer malzemeler de eklendikten sonra yumuşak bir hamur elde edilir. Şekil verilip fırın tepsisine dizilir. Üzerine damla çikolata serpilir. 180 derece fırında kızarana dek pişirilir. Fırından çıkınca biraz yumuşak görünebilir ama soğuyunca gevrek kıvamını alacaktır. Tazeliğini uzun süre koruyabilen bir tarif tavsiye ederim arkadaşlar. Afiyet olsun.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir