«

Yağlı Gevrek (Tuzlu Çubuk Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN;

  • 1 adet yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörekotu

Yağlı Gevrek (Tuzlu Çubuk Kurabiye) Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin ile bütün malzemeleri karıştırma kabına alalım. Güzelce yoğuralım. Unu yavaş yavaş koyalım ki sert bir hamur olmasın.
  2. Hamurun tamamını dikdörtgen veya kare şeklinde açalım.
  3. Üzerine yumurta akı sürelim.
  4. Çörekotu ve susam serpelim.
  5. Hamuru bir parmak genişliğinde olacak şekilde keselim.
  6. Kesilen dilimleri ince bir spatula veya bıçak yardımı ile yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim.
  7. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında pişirelim.
  8. Hem üzeri hemde kenarları kızarana kadar pişirelim.
  9. Kurabiyenin hem üzeri hemde kenarları kızarınca daha kıyır kıyır oluyor. 30 – 35 dakika bu kıvam için yeterli olacaktır.
    Deneyecek herkese şimdiden afiyet bal şeker olsun 🤞❤

Yağlı Gevrek (Tuzlu Çubuk Kurabiye)

Yağlı Gevrek (Tuzlu Çubuk Kurabiye)

Yağlı Gevrek (Tuzlu Çubuk Kurabiye)

Yağlı Gevrek (Tuzlu Çubuk Kurabiye)

Yağlı Gevrek (Tuzlu Çubuk Kurabiye)

Yağlı Gevrek (Tuzlu Çubuk Kurabiye)

Yağlı Gevrek (Tuzlu Çubuk Kurabiye)

Yağlı Gevrek (Tuzlu Çubuk Kurabiye)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *