«

Yağsız Havuç Topları Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 su bardağı havuç( yaklaşık 5 havuç)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1/2 çay bardağı su
  • Vanilya
  • 1 paket petibör bisküvi ( hepsi kullanılmayabilir dikkatli gitmek gerek)
  • 2 silme yemek kaşığı kakao
  • Üzerini bulamak için hindistan cevizi

Yağsız Havuç Topları Tarifi'nin Yapılışı

Havuçları rendenin ince yeriyle rendeliyoruz. Tavaya alıp üzerine şeker, vanilya, suyu ekliyoruz ve kaynamaya başladığında kapağını kapatıp 15 dk. Havuçlar yumuşayana kadar pişiriyoruz .Suyu kalabilir. Sorun sorun değil. Havuçlar yumuşadığında bir kaba alıp soğutuyoruz ve içine petibörleri ufalıyoruz. Kakaoyu ekliyoruz. 1 paket petibör çok geliyor .Yarım paketi ufaladıktan sonra kalanı yavaş yavaş eklemek gerekiyor. Kıvamını bulunca yuvarlaklar yapıp hindistan cevizine buluyoruz. Dolapta dinlendiriyoruz. Havuç toplarımız hazır. AFİYET OLSUN.

, Yağsız Havuç Topları www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *