«

Bol çikolata sevenler tam size göre bir tarifimiz var. Yanardağ Kurabiyesi, tadına bir kez baktığınız zaman keşke şimdiye kadar yapsaydım diyebilceğiniz bir tarif.

Malzemeler:

  • 125 gr (yarım paket) margarin veya tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2-2. 5 su bardağı un (kontrollü)

 

Ekstra Malzemeler

Üzeri için:

  • Benmari usülü eritilmiş çikolata

 

Hazırlanışı:

  1. Yumurta, pudra şekeri, oda sıcaklığında yumuşamış yağ, kakao, vanilya ve kabartma tozu yoğurma kabına alınır karıştırılır.
  2. Kontrollü olarak un eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  3. Hamurdan küçük parçalar kopartılıp el ile yuvarlanır.
  4. Bıçakla çarprazlamasına 4 çizik atılır (Resimdeki gibi)
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk pişirilir.
  7. İlk sıcaklığı çıkan kurabiyelerin kesilmiş kısımları çikolata sosu ile kaplanır.
  8. Afiyet Olsun.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *