Kurabiye Tarifleri
Yedikçe Yedirten Tuzlu Simit Tarifi

Siz de benim gibi tatlı kurabiyelerden çok tuzlu kurabiye seviyorsanız aynı zaman da kıyır kıyır olsun istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin . Senelerdir yapılan ve yapılmaya devam eden Tuzlu Simitler her zaman kurabiye listesinde birinciliğini koruyacaktır sanırım 🙂
Yedikçe Yedirten Tuzlu Simit Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (birinin akı üzeri için ayrılacak)
- 2 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 3, 5 su bardağı un (kontrollü ekleme yapalım,undan una değişebilir miktarı)
Bulamak için;
- Yumurta akı
- Susam
Yedikçe Yedirten Tuzlu Simit Tarifi Yapılışı
- Öncelikle oda sıcaklığında margarini, sıvı yağı, yumurtayı, suyu, yoğurdu, tuzu, toz şekeri bir kaba alıp, elimizle karıştırıyoruz.
- İyice karıştırdıktan sonra üzerine önce unumuzun birazını ekleyip, mahlebi ve kabartma tozunu ilave edip, yoğurmaya başlıyoruz.
- Kalan unumuzu da kontrollü bir şekilde ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan parçalar alıp, elimizle rulo şeklini verip, sonrasında simit şeklini elde edip, önce yumurta akına sonra susama batırıp, tepsimize diziyoruz.
- Hamur bitene kadar bu işleme devam edip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda pembeleşene kadar pişiyoruz.Afiyet olsun ! 🙂
- NOT ; İsterseniz 1 paket margarine göre yapıp, malzemeleri ona göree ayarlayıp buzlukta saklayabilirsiniz. Çat kapı gelen misafirlerinize ilk gün ki tazeliğinde ve kıyırlığında ikram edebilirsiniz.
- NOT; Susamlarınızın kızarmış olmasını istiyor iseniz tavaya susamları ekleyip ocakta sürekli karıştırarak kavurabilirsiniz.Ocaktan aldıktan sonra hemen susamları bir tabağa alın ve o şekilde soğusun . 🙂