«

Yemişli Peksimet ( Biscotti) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 150 gram tereyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) kg un
  • 100-150 gram fıstık
  • 100-150 gram yaban mersini kurusu
  • Limon ya da portakal kabuğu rendesi

Üzeri İçin ;

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

    Yemişli Peksimet ( Biscotti) Tarifi Yapılışı


Annem Yemişli peksimet derdi ama İtalyanlar Biscotti diyor :) İtalyanlar ne derse desin, benim için hep peksimetti :)

  1. Toz şeker, yumurta, tereyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın.
  2. Un ve kabartma tozunu eleyip karışıma ekleyin.
  3. Antep fıstığı ve yaban mersini kurusunu ekleyip yoğurun.
  4. Hamuru 2 eşit parçaya ayırın ve her ikisine de rulo şeklini verin.
  5. Şekillerini bozmadan yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın.
  6. Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp hamurların üzerlerine sürün.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  8. Fırından çıkartıp hamurları birer parmak kalınlığında keskin bir bıçakla dilimleyin.
  9. Dilimleri tekrar fırın tepsisine dizip fırında 6-8 dakika daha pişirin.
  10. Üzerlerinin hafif pembeleşmesi yeterli, çok kurutmayın.
  11. Fırın tepsisinden bir tele aktarıp soğumaya bırakın.
  12. Soğuduktan sonra ister hemen servis yapın isterseniz kapaklı bir kavanoza aktarıp birkaç gün içerisinde tüketin.

Yemişli Peksimet ( Biscotti)

Yemişli Peksimet ( Biscotti)

Yemişli Peksimet ( Biscotti)

Yemişli Peksimet ( Biscotti)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *