«

Yeniyıl Kurabiyesi (Gingerbread) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı dövülmüş karanfil
  • 1 yemek kaşığı zencefil
  • 100 gr tuzsuz tereyağ
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • Bir bardaktan 2 parmak eksik esmer şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Not:kabartma tozu yok Ve mümkünse hayvancıklı kalıplar(özellikle çocuklar torunlar için)

Yeniyıl Kurabiyesi (Gingerbread) Tarifi Yapılışı

  1. Kuru malzemeleri bir kapta iyice karıştırıyoruz, yoğuracağımız kaba oda ısısında yumuşamış tereyağımızı alıp şekerle birbirine yediriyoruz.
  2. Sonra yumurtayı ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Ardından pekmezi ve en son un karışımını ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  3. Ve unlanmış tezgaha alıyor merdaneyle orta kalınlıkta açıyoruz, kalıplarla şekiller verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  4. Tepsiyi 5-10 dakika buzdolabında beklettikten sonra 175 derecede ısıttığımız fırına verip 15-20 dakika pişiriyoruz. Pişme süresi fırınınızın huyuna suyuna bağlı tabii bunu unutmuyoruz😂10 dakikadan itibaren kontrollü pişirmenizi tavsiye ediyorum.

Yeniyıl Kurabiyesi (Gingerbread)

Yeniyıl Kurabiyesi (Gingerbread)

Yeniyıl Kurabiyesi (Gingerbread)

Yeniyıl Kurabiyesi (Gingerbread)

Yeniyıl Kurabiyesi (Gingerbread)

Yeniyıl Kurabiyesi (Gingerbread)

Yeniyıl Kurabiyesi (Gingerbread)

Yeniyıl Kurabiyesi (Gingerbread)

Yeniyıl Kurabiyesi (Gingerbread)

Yeniyıl Kurabiyesi (Gingerbread)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *