Kurabiye Tarifleri
Yılbaşı Kurabiyeleri

Yılbaşı Kurabiyeleri Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz tarçın
- Kaşığın ucuyla biraz karanfil tozu
- 3 yemek kaşığı toz zencefil
- 4 yemek kaşığı tereyağ yada sana yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı pekmez
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta
Yılbaşı Kurabiyeleri Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bir kapta unu eliyoruz, sonra tuz, karanfil, tarçın ve zencefili, un ile harmanlıyoruz.
- Diğer bir kapta, toz şeker ile tereyağ yada sana yağ i iyice çırpıyoruz. Sonra yumurta ve vanilin ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz.
- Üzerine karıştırdığımız un ile baharatlı olan harcı ekleyip, yoğurmaya başlıyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru streçleyip, 10 dk buzdolabında bekletiyoruz.
- Sonra hamuru tezgahımıza alıp, üzerine streç film koyup, merdanemizle açmaya başlıyoruz ve elimizde bulunan kurabiye kalıpları ile şekil veriyoruz.
- 170 derece ısınmış fırında, en fazla 9 dk pişiriyoruz.