Kurabiye Tarifleri
Yılbaşı Kurabiyesi (Tarifi Şefinden)

Yılbaşı Kurabiyesi (Tarifi Şefinden) İçin Malzemeler
- 500 gr un
- 300 gr tereyağı
- 1 yumurta
- 150 gr pudra şekeri
- İsteğe göre vanilya
- Süslemek için glazür (Dr. Oetker Süsleme glazürlerini kullandım. )
Yılbaşı Kurabiyesi (Tarifi Şefinden) Yapılışı
Yarın yeni yıla giriyoruz malum, hazırlıklar tamamlanmak üzere ve çocuklar da bir o kadar heyecanlı. Hem görüntü hem tat olarak güzel bir sunum olabilir ya da küçük bir hediye olarak sunabilirsiniz. İşte süslemelerini kızımla beraber yaptığım yılbaşı kurabiyesinin yapılışı.
- Unumuzu derin bir kaba alıyoruz, oda sıcaklığındaki yumurta ve tereyağını ve diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
- Daha doğrusu toparlıyoruz. Hamura çok fazla eziyet etmeye gerek yok 🙂
- Daha sonra, kalın merdane ile hamurun altına ve üstüne çok az nişasta serperek 1 cm kalınlığında actığımız hamura kalıplarla şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Hamurunuzun şeklinin bozulup kabarması ihtimaline karşı çatalla bir kaç yeri hafif deliyoruz.
- 180 derecelik firında rengi dönene kadar çok kızarmadan pişiyoruz.
Not: Bu kurabiyeyi özel günlerinizde şeker hamuru ile de süsleyerek sunabilirsiniz.