Kurabiye Tarifleri

Yılbaşı Kurabiyesi (Tarifi Şefinden)

Yılbaşı Kurabiyesi (Tarifi Şefinden) İçin Malzemeler

  • 500 gr un
  • 300 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 150 gr pudra şekeri
  • İsteğe göre vanilya
  • Süslemek için glazür (Dr. Oetker Süsleme glazürlerini kullandım. )

Yılbaşı Kurabiyesi (Tarifi Şefinden) Yapılışı

Yarın yeni yıla giriyoruz malum, hazırlıklar tamamlanmak üzere ve çocuklar da bir o kadar heyecanlı. Hem görüntü hem tat olarak güzel bir sunum olabilir ya da küçük bir hediye olarak sunabilirsiniz. İşte süslemelerini kızımla beraber yaptığım yılbaşı kurabiyesinin yapılışı.

  1. Unumuzu derin bir kaba alıyoruz, oda sıcaklığındaki yumurta ve tereyağını ve diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
  2. Daha doğrusu toparlıyoruz. Hamura çok fazla eziyet etmeye gerek yok 🙂
  3. Daha sonra, kalın merdane ile hamurun altına ve üstüne çok az nişasta serperek 1 cm kalınlığında actığımız hamura kalıplarla şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  4. Hamurunuzun şeklinin bozulup kabarması ihtimaline karşı çatalla bir kaç yeri hafif deliyoruz.
  5. 180 derecelik firında rengi dönene kadar çok kızarmadan pişiyoruz.
    Not: Bu kurabiyeyi özel günlerinizde şeker hamuru ile de süsleyerek sunabilirsiniz.

Yılbaşı Kurabiyesi (Tarifi Şefinden)

Yılbaşı Kurabiyesi (Tarifi Şefinden)

Yılbaşı Kurabiyesi (Tarifi Şefinden)

Yılbaşı Kurabiyesi (Tarifi Şefinden)

Yılbaşı Kurabiyesi (Tarifi Şefinden)

Yılbaşı Kurabiyesi (Tarifi Şefinden)

Yılbaşı Kurabiyesi (Tarifi Şefinden)

Yılbaşı Kurabiyesi (Tarifi Şefinden)

Yılbaşı Kurabiyesi (Tarifi Şefinden)

Yılbaşı Kurabiyesi (Tarifi Şefinden)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı