Yılbaşı Kurabiyesi

Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 4 çorba kaşığı tepeleme pudra şekeri
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamı)
  • Dr. Oetker renkli şekerleme tüpleri

Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı

Karıştırma kabına margarin ve sıvı yağ alınıp iyice karıştırılır. Karışıma pudra şekerini ekleyip tekrar iyice karıştırılır. Nişasta ve vanilya eklenip karıştırmaya devam edilir. Azar azar un ilave edilir hamurumuz sertleşmeden biraz yumuşakken ikiye ayrılır. Bir tanesine kakaoyu ekleyip, tekrar un da ilave ederek kulak memesi kıvamına getirilir. Diğer beyaz hamur da un ilavesi ile kulak memesi kıvamına getirilir. Daha sonra birer santim kalınlıkta açarak istediğimiz kalıpla şekillendirilir. Önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırında 30 dk pişirilir. Kurabiyeler soğuduktan sonra istenilen şekilde süslenir. Afiyet olsun , Yılbaşı Kurabiyesi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir