«

Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya (Veya 1 yemek kaşığı)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta (birinin sarısını ayırt edelim)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 10 su bardağı un

Açmak için;

  • Tereyağ

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam ve çörek otu

Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı

Bu mükemmel ötesi açmalarımız için ilk olarak.

  1. Yoğurma kabına kuru maya, şeker ve ılık sütü ve suyu alıp karıştıralım 10 dk bekletelim.
  2. Daha sonra yumurtaları, sıvı yağ ve tuzu ilave edip karıştıralım.Azar azar unu ekleyerek hafif ele yapışan kıvamlı bir hamur elde edelim.
  3. Hamurumuzun üzerine streç film ile kapatıp 45 dk mayalanmaya bırakalım.
  4. Hamurdan parçalar alıp yuvarlayalım ve üzerine temiz bir bez örterek 10 dk mayalandıralım.
  5. Bezelerden bir tanesi alıp bir çay kaşığı tereyağı ile uzunlamasına genişletelim ve rulo şeklinde saralım.
  6. Hazırlamış olduğumuz 2 adet ruloyu birbirlerine dolayarak simit şeklini verelim.
  7. Tüm bezeler bitene kadar aynı işleme devam edelim. Biz bu şekilde 11 adet açma elde ettik.
  8. Fırın tepsisine yerleştirip üzerine örterek 20 dk daha mayalandıralım.
  9. Açmaların üzerine susam ve çörek otu serpelim. (isteğe göre susamınızı kavurabilirsiniz)
  10. Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 20 dk pişirelim.

Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *