Yumuşak Kurabiye

Yumuşak Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gram yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

Islamak için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker

 

Yumuşak Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Un, kabartma tozu, kakao hariç malzemeler karıştırılır, sonra kuru malzemeler eklenir ,yumuşak bir hamur elde edilir. Altına hafif un serperek kurabiye hafifçe açılır kalıplarla kesilir. Hamur bitene kadar bu işlem devam edilir. 180 derecelik fırında 15 dakika pişirilir. Kurabiyeler fırındayken şerbeti hazırlanır şeker ve süt bir kaba alınır şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Kurabiyeler fırından çıkınca hemen şerbetle buluşturulur 2 -3 dakika içinde bekletilir. Az bekletilirse kurabiyenin içi kuru kalabilir onun için rahat bir 2- 3 dakika kalsın ama çok yumuşak istemiyorsunuz daha az bekletebilirsiniz. Dilediğiniz gibi süsleyip dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 🙂

, Yumuşak Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir