Kurabiye Tarifleri

Zencefili Tarçınlı Kurabiye

Zencefili Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 limonun rendesi
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 2. 5  su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu

Piştikten sonra;

  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Zencefili Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı, şeker, nişasta, tarçın, vanilya, zencefil, limon rendesi ve kabartma tozu karıştırılır.
  2. En son un katılıp iyice yoğurulur.
  3. İlk başta toparlanmayacak gibi görünebilir hiç malzeme ekleme yapmayın.
  4. İyice karışınca tepsiye yağlı kağıt serilir.
  5. Elle yuvarlanır tepsiye dizilir.
  6. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
  7. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine pudra şekeri, tarçın koyulup pişen kurabiyeler azar azar bu poşete karıştırılır.
  8. Eğer pudra şekeri, tarçın az gelirse aynı ölçüde hazırlayıp tüm kurabiye pişene kadar devam edilir, çay veya kahve yanına servis edilir.
    Deneyeceklere afiyet olsun.

Zencefili Tarçınlı Kurabiye

Zencefili Tarçınlı Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı