Kurabiye Tarifleri
Zencefili Tarçınlı Kurabiye
Zencefili Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 limonun rendesi
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay kaşığı zencefil
- 2. 5 su bardağı un
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
Piştikten sonra;
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı pudra şekeri
Zencefili Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Tereyağı, şeker, nişasta, tarçın, vanilya, zencefil, limon rendesi ve kabartma tozu karıştırılır.
- En son un katılıp iyice yoğurulur.
- İlk başta toparlanmayacak gibi görünebilir hiç malzeme ekleme yapmayın.
- İyice karışınca tepsiye yağlı kağıt serilir.
- Elle yuvarlanır tepsiye dizilir.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
- Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine pudra şekeri, tarçın koyulup pişen kurabiyeler azar azar bu poşete karıştırılır.
- Eğer pudra şekeri, tarçın az gelirse aynı ölçüde hazırlayıp tüm kurabiye pişene kadar devam edilir, çay veya kahve yanına servis edilir.
Deneyeceklere afiyet olsun.