«

Zencefilli Kış Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 140 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Yarım yemek kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2, 5 su bardağı un
  • Süsleme için glazür

Zencefilli Kış Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.
  2. Yoğurup streç filme sararak dolapta 15 dk bekletin, ardından fotoğrafta gösterdiğim kalınlıkta kurabiye kalıplarıyla kesip 175-180 derecede ısıtılmış fırında 12 dk pişirin.
  3. Fırından çıkan kurabiyelerinizi tel üzerinde veya ayrı bir tepsiye alarak soğutun.
  4. Dilerseniz soğuduktan sonra glazür ile süsleyebilirsiniz.
  5. Marketlerde küçük tüplerde satılıyor ve kullanımı çok kolay. Deneyenlere afiyet olsun.

Zencefilli Kış Kurabiyesi

Zencefilli Kış Kurabiyesi

Zencefilli Kış Kurabiyesi

Zencefilli Kış Kurabiyesi

Zencefilli Kış Kurabiyesi

Zencefilli Kış Kurabiyesi

Zencefilli Kış Kurabiyesi

Zencefilli Kış Kurabiyesi

Zencefilli Kış Kurabiyesi

Zencefilli Kış Kurabiyesi

Zencefilli Kış Kurabiyesi

Zencefilli Kış Kurabiyesi

Zencefilli Kış Kurabiyesi

Zencefilli Kış Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *