Kurabiye Tarifleri

Zencefilli Tarçınlı Kış Kurabiyesi (Gingerbread)

Zencefilli Tarçınlı Kış Kurabiyesi (Gingerbread) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pekmez
  • 150 gr sanayağı/tereyağı da olabilir
  • 3-4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı zencefil tozu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Alabildiği kadar un

Zencefilli Tarçınlı Kış Kurabiyesi (Gingerbread) Tarifi Yapılışı

  1. Bir karıştırma kabına pekmez şeker ve yumurta sarısını alıp çırpın.
  2. Sanayağını ekleyerek çırpmaya devam edin.
  3. Zencefil tarçın kabartma tozu ve un ekleyerek yoğurun.
  4. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  5. Hamuru bir oklava ya da merdane yardımıyla inceltin.
  6. Kurabiye kalıplarıyla şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  7. 180 dereceli fırında kontrollü olarak 5-10 dakika kadar pişirin ve servis edin afiyet olsun.

Zencefilli Tarçınlı Kış Kurabiyesi (Gingerbread)

Zencefilli Tarçınlı Kış Kurabiyesi (Gingerbread)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı