Kurabiye Tarifleri
Zencefilli Tarçınlı Kış Kurabiyesi (Gingerbread)

Zencefilli Tarçınlı Kış Kurabiyesi (Gingerbread) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pekmez
- 150 gr sanayağı/tereyağı da olabilir
- 3-4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı zencefil tozu
- 1 adet yumurta sarısı
- Alabildiği kadar un
Zencefilli Tarçınlı Kış Kurabiyesi (Gingerbread) Tarifi Yapılışı
- Bir karıştırma kabına pekmez şeker ve yumurta sarısını alıp çırpın.
- Sanayağını ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Zencefil tarçın kabartma tozu ve un ekleyerek yoğurun.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru bir oklava ya da merdane yardımıyla inceltin.
- Kurabiye kalıplarıyla şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 180 dereceli fırında kontrollü olarak 5-10 dakika kadar pişirin ve servis edin afiyet olsun.