Kurabiye Tarifleri

Zencefilli Ve Tarçınlı Kurabiye

Zencefilli Ve Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağından biraz az toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağından biraz az üzüm pekmezi
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • Az miktarda varsa muskat rendesi

Zencefilli Ve Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını şekerle birlikte mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpalım.
  2. Sonra yumurta ve pekmezi ekleyelim. Çırpmaya devam edelim.
  3. Kalan kuru malzemelere geçelim.
  4. Zencefil, tarçın ve kabartma tozu ve muskatı birlikte ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
  5. Sonra bu karışım içine unu ilave edelim.
  6. Mikser ile iyice çırpalım.
  7. Hamuru daha sonra el yardımıyla bir süre daha yoğurup toplayalım.
  8. Hazırladığımız hamuru streç film ile saralım ve buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirelim.
  9. Dinlendirdiğimiz hamuru merdane ile istediğimiz kalınlıkta açalım.
  10. Sevdiğimiz kurabiye kalıpları yardımı ile keselim ve bir fırın tepsisi içine serdiğimiz yağlı kağıt üzerine alalım.
  11. Zencefilli kurabiyeler için son olarak önceden ısıtılmış fırında 170 derece 10 dakika kontrollü pişirelim.
  12. Fırından çıkardığımız kurabiyeler soğuyana kadar bekleyelim ve sonrasında servis tabağına alalım. (Soğutma aşamasında hamurlaşmaması için bir tel üzerinde dinlendirebilirsiniz. ) Afiyet olsun.

Zencefilli Ve Tarçınlı Kurabiye

Zencefilli Ve Tarçınlı Kurabiye

Zencefilli Ve Tarçınlı Kurabiye

Zencefilli Ve Tarçınlı Kurabiye

Zencefilli Ve Tarçınlı Kurabiye

Zencefilli Ve Tarçınlı Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı