Kurabiye Tarifleri
Zerdeçallı Gülen Yüz Kurabiye

Zerdeçallı Gülen Yüz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı veya margarin
- 2 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 küçük çay bardağı nişasta
- Yarım küçük çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı dolusu zerdeçal
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- İsteğe göre limon kabuğu rendesi
- Hamurdan ayıracağımız ceviz büyüklüğünde bir parça için; 1 çay kaşığı kakao
Zerdeçallı Gülen Yüz Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan minik ceviz büyüklüğünde bir parça ayırıp kakao ekleyelim.
- Diğer hamuru cevizden biraz büyük parçalar alarak yuvarlayıp hafifçe üzerine bastıralım tepsiye dizelim.
- Yemek kaşığı ile ağız kısmını yapalım.
- Kakaolu hamurdan göz yapalım.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika civarı pişirelim.
NOT; ağız kısmını bardakla yapmayın fazla acılıyor ve pişerken kızarmamasına dikkat edin.
AFİYET OLSUN