Kurabiye Tarifleri

Zerdeçallı Gülen Yüz Kurabiye

Zerdeçallı Gülen Yüz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı veya margarin
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 küçük çay bardağı nişasta
  •  Yarım küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı dolusu zerdeçal
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • İsteğe göre limon kabuğu rendesi
  • Hamurdan ayıracağımız ceviz büyüklüğünde  bir parça için; 1 çay kaşığı kakao

Zerdeçallı Gülen Yüz Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
  2. Hamurdan minik ceviz büyüklüğünde bir parça ayırıp kakao ekleyelim.
  3. Diğer hamuru cevizden biraz büyük parçalar alarak yuvarlayıp hafifçe üzerine bastıralım tepsiye dizelim.
  4. Yemek kaşığı ile ağız kısmını yapalım.
  5. Kakaolu hamurdan göz yapalım.
  6. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika civarı pişirelim.

NOT; ağız kısmını bardakla yapmayın fazla acılıyor ve pişerken kızarmamasına dikkat edin.

AFİYET OLSUN

Zerdeçallı Gülen Yüz Kurabiye

Zerdeçallı Gülen Yüz Kurabiye

Zerdeçallı Gülen Yüz Kurabiye

Zerdeçallı Gülen Yüz Kurabiye

Zerdeçallı Gülen Yüz Kurabiye

Zerdeçallı Gülen Yüz Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı