«

Zerdeçallı Tahinli Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı veya margarin( oda sıcaklığında erimiş)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta( sarısı üzeri için)
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 4/4, 5 su bardağı kadar un( markasına göre değişebilir)

Üzeri için:

  • Susam, çörek otu

Zerdeçallı Tahinli Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kabın içine un hariç malzemelerin hepsi konur.
  2. Elimizle yağ pürüz kalmayacak şekilde ezilir.
  3. Önce 3 su bardağı un ilave edilerek yoğrulur.
  4. Hamur biraz yumuşak sa geriye kalan bir su bardağı un azar azar ilave edilir ve yoğrulur. (Benim için 4 su bardağı un yeterli oldu. )
  5. Ele yapışmayacak bir hamur elde edilir ve streç filme sarılıp buzdolabına indirilir.
  6. Buzdolabında 15 dakika dinlendirilir.
  7. Dinlendirilen hamur dolaptan çıkarılır portakal büyüklüğünde bezeler alınır.
  8. Streç film veya yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında merdane ile açılarak istenilen kalıpla şekil verilir ( Ben yağlı kağıt kullandım. )
  9. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  10. Üzerine yumurta sarısı sürülerek Susam ve çörek otu serpilir.
  11. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
  12. Pişen tuzlular ilk sıcağı geçtikten sonra tepsiden alınır. Afiyet olsun.

Zerdeçallı Tahinli Tuzlu Kurabiye

Zerdeçallı Tahinli Tuzlu Kurabiye

Zerdeçallı Tahinli Tuzlu Kurabiye

Zerdeçallı Tahinli Tuzlu Kurabiye

Zerdeçallı Tahinli Tuzlu Kurabiye

Zerdeçallı Tahinli Tuzlu Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *