«

Zümrüt Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta (Birinin akı ayrılacak)
  • 3 dolu çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı ıspanak püresi(Taze 15-20 adet ıspanak yaprağı az bir süt ile rondodan geçirilerek elde edilir)
  • Kabartma tozu, vanilya
  • Aldığı kadar un

Zümrüt Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı eritilir. Diğer malzemeler hepsi ilave edilir.
  2. En son un kontrollü olarak ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Yuvarlak şekil verilip parmağınız ile ortasında çukur açılır.
  4. Önce yumurta akına sonra toz şekere bulanır.
  5. 170 derece hafif ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.
  6. Piştikten sonra ortasına çikolata kreması ve Antep fıstığı konur.

Zümrüt Kurabiye

Zümrüt Kurabiye

Zümrüt Kurabiye

Zümrüt Kurabiye

Zümrüt Kurabiye

Zümrüt Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *