Malzemeler
125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
1 su bardağı damla çikolata
Hazırlanışı
Un ve damla çikolata dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp spatulayla karıştırılıp kontrollü un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Son olarak hamura damla çikolata eklenip yoğrularak çikolataların hamura karışması sağlanır.
Dondurma kaşığıyla şekiller verilip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dk kontrollü pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤️