- 4 tane elma
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı şeker
Hamuru için;
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 125 gram margarin
- 3/4 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı şeker
- Aldığı kadar un ( 2. 5-3) su bardağı
Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz içine tarçın ve şekeri ilave edip suyu çekene kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Kabımıza yoğurt yumurta margarin sıvı yağ kabartma tozu vanilya ve şekeri ilave edip elimizle karıştırıyoruz.Yavaş yavaş unu ilave ediyoruz, kulak memesi kıvamında olacak.Hamuru 3 bezeye ayırıyoruz.Masamızın üzerini hafif unlayarak 1 bezeyi açalım ve su bardağı ile daireler çıkartalım. Altta kalan daire düz üste gelecek olan daireye bıçakla kesikler atıp üzerine koyuyoruz ve çay bardağı ile bastırıyoruz.175 derecede 20 -25 dk pişiriyoruz.
Bir Cevap Yaz