1. Anasayfa
  2. Tatlı Kurabiye
  3. Helva tadında kurabiye

Helva tadında kurabiye

admin admin -
412 0

Mis gibi kokusuyla mutfağınızı, lezzetli tadıyla damağınızı canlandıran tahinli kurabiyelerimin tarifi sizlerle buluşuyor.

Günlerce bayatlamadan durabilen bu helva tadında kurabiye tarifim hem kişiye uygun hem misafirlerinize sunabileceğiniz nefis bir ikramlık. Buyursunlar tahinli kurabiye tarifimime…

🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪
Önemli💥kurabiyeyi 10 12 dk arası pişirin çatlar çatlamaz fırından çıkarın fazla pişirirseniz yayılacaktır soğuyana kadar ellemeyin.
🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪
MALZEMELER
🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪
1 yumurta sarısı
100 grm teryağı veya mrgarn
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 vanilya
2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪
Üzerine çiğ badem
🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪
Yapılışı
🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪
Öncelikle yumurta margarin pudra şekeri tahin ve sıvı yağını karıştırma kabımıza alıp güzelce karıştırıyoruz Daha sonrasında Uno yavaş yavaş ekleyerek kabartma tozu ve vanilyayı da koyarak ele yapışmayan güzel bir hamur elde ediyoruz Ben 2 su bardağı un kullandım ama onun kalitesinden farklı olabilir onun için kontrollü bir şekilde eklemenizi tavsiye ediyorum Daha sonrasında Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş olduğumuz tepsisine kurabiyelerimizi yuvarlayarak diziyoruz Üzerine çiğ badem veya fındık tercihe göre birer tane ekleyip 180 derece fırında 10-12 dakika arası pişiriyoruz dikkat edin çatlar çatlamaz hemen fırından alın yoksa kurabiyeler yayılır istediğimiz sonucu elde edemezsiniz deneyenlere Şimdiden afiyet olsun.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir