«
  1. Anasayfa
  2. Tatlı Kurabiye
  3. KARAMEL DOLGULU KAKAOLU KURABİYE

KARAMEL DOLGULU KAKAOLU KURABİYE

278057682_729944484687134_1542674361386329888_n

Lezzetine sözümüz yok.Bir alan bir daha aldı. Tekrar yapılmak üzere gün sayıyor.

Malzemeler
125 gr yumuşamış tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı (akı dışında kullanılacak)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı kadar un
(Gerekirse az az un ilavesi yapılabilir)
Üzeri için:
1 yumurta akı
İnce çekişmiş fındık
KARAMEL SOS
BENMARİ ERİTİLMİŞ ÇİKOLATA

Hazırlanışı
Yoğurma kabımıza oda ısısında yumuşamış tereyağı, pudra şekeri, sıvı yağ, nişasta, yumurta sarısı, vanilya, kabartma tozu ve kakao alınıp güzelce karıştırılır. Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanır fındığa bulanır ortalarına parmakla veya yuvarlak uçlu bir aletle bastırılır.Tepsiye aralıklı yerleştirilir.
Isıtılmış 180 derece ayarlı fırında 25-30 dakika arası pişirilir
Fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz.
Hassas bir yapısı var.
Karamel sos için işleme geçebiliriz.
1su bardağı tozşekeri tavaya alalım.Orta ayar ocağın üzerine koyup kaşık değdirmeden alttan karanel rengini bulununca hafif tavayı sallayalım. Şekeri yakmamaya dikkat edelim. Şekerimiz eriyince 1,yemek kaşığı tepeli tereyağı ekleyip eritelim ardından 1 paket süt kreması aktarıyoruz ve karıştırarak şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz ve iki üç taşım kayneyınca ocaktan alıyoruz.
Oda ısısında yumuşak karıştırma ile ara ara karıştırıp kabuk bağlamasını önlüyoruz. Soğuyunca kıvam alacaktır. Kapaklı bir kaba koyup dolapta muhafaza edebilirsiniz.
Kurabiyelerimizin orta boşluğuna karamel sosumuzu koyuyoruz benmari erittiğimiz bir miktar sütlü çikolata ile üzerine gezdiriyoruz.

Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *