Malzemeler
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı bisküvi kreması
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilin
3 su bardağı un
1 çay kaşığı ucu kabartma tozu
Üzeri için
Bisküvi kreması
Yeşil toz fistik
Yapılışı
Un hariç tüm malzemeyi derin bir kaba ekleyip elinizle karıştırin.Daha sonra unu yavaş yavaş ilave edip hamurunuza yedirin.Çok yumuşak bir hamur oluyor,daha fazla un eklemeyin) Yaptığınız hamurdan minik parçalar koparıp elinizle yuvarlayip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Tum işlet bittikten sonra tam ortalarına parmağınızla bastırıp çukur oluşturun.180 derece önceden ısıtılmış fırında 18-20 dakika pişirin.
Pişen kurabiyeleriniz soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş bisküvi kremasını öne ortalarına daha sonra etrafına gelişi güzel kurabiyelerinizin üzerine gezdirip yeşil toz fistik ile süsleyin.
Afiyet olsun 🥰
•••••
🇺🇸
Materials
125 grams of butter
1 teacup of oil
1 tablespoon of biscuit cream (@delucca.tr)
1 teaspoon of powdered sugar
1 egg
1 pack of vanilla
3 cups of flour (it is a very soft dough, let’s not add extra flour)
1 teaspoon of baking powder
For the above
biscuit cream
Green Pistachio Powder
Fabrication
Add all the ingredients except the flour to a deep bowl and mix with your hand. Then add the flour gradually and add it to your dough. It is a very soft dough, do not add more flour) Take small pieces from the dough you have made, roll it with your hands and place it on a tray with greaseproof paper. Make a hole in the middle by pressing with your finger. Bake in a preheated oven at 180 degrees for 18-20 minutes.
After your baked cookies have cooled, spread the melted biscuit cream in the bain-marie style on the front and middle of your cookies and then decorate with green powdered pistachio.
Enjoy your meal