Limonlu Kurabiye
120 g tereyağ
120 gr şeker (2/3 su bardağı)
2 yumurta sarısı (34 gr)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin
Çay kaşığının ucuyla karbonat
2 dolu yemek kaşığı limon suyu (10 gr)
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
190 gr un (1,5 su bardağı+2,5 yemek kaşığı)
15 gr nişasta (1 dolu kaşık)
Çay kaşığının ucuyla tuz
*limon tadını arttırmak isterseniz birkaç damla limon aroması eklenebilir ama üzerindeki glazele gayet yeterli oluyor bence👌🏻
Glaze
Yarım bardak pudra şekeri (nişastasız olursa daha iyi)
1-2 kaşık limon suyu
1 kaşık süt
Kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın.
Başka bir kapta yumuşak tereyağ ve şekeri birkaç dakika çırpın. Yumurta sarılarını ekleyip karışana kadar çırpın. Limon suyu ve kabuğunu ekleyin. Son olarak kuru malzemeleri ekleyip düşük devirde karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur oluyor. Cıvık olursa çok yayılır biraz daha un ekleyin. Koparıp yuvarlayın. (12 tane çıktı). 175 derece önceden ısıtılmış alt üst ayarda 10-12 dk pişirin, Kenarları hafif renk alınca çıkarın. Dilerseniz bardakla bastırabilirsiniz benim gibi.
Üzeri için pudra şekeri, süt ve limon suyunu çırpın. Cıvık olursa pudra şekeri katı olursa limon suyu ekleyerek kıvamını ayarlayın . Kurabiyelere sıkın ya da bol olsun derseniz kaşıkla her tarafına yayın. Üzerine limon kabuğu rendesi serpiştirin. Afiyet olsun😍