1. Anasayfa
  2. Tatlı Kurabiye
  3. Mantar kurabiye tarifi

Mantar kurabiye tarifi

admin admin -
420 0

Mantar kurabiye tarifi için aşağıdaki malzemeleri kullanabilirsiniz:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 su bardağı ince çekilmiş kuru mantar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam veya çörek otu (üzeri için)

Yapılışı:

  1. Fırınınızı önceden 180 dereceye ayarlayın.
  2. Kuru mantarları küçük parçalara kesin ve derin bir kasede sıcak suya yarım saat kadar bekletin.
  3. Tereyağı, un, kaşar peyniri, süzülmüş mantar parçaları, tuz ve karabiberi karıştırarak hamur haline getirin.
  4. Hamuru unlanmış bir zeminde 1 cm kalınlığında açın ve kurabiye kalıpları veya bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin.
  5. Kesilen yuvarlak hamurları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Yumurta sarısını hafifçe çırpın ve fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün.
  7. Susam veya çörek otu serpip, fırına verin ve 15-20 dakika kadar pişirin.
  8. Fırından çıkan kurabiyeleri biraz soğumalarını bekleyin ve servis yapın.

Mantar kurabiyeleriniz hazır! Afiyet olsun!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir