Meyveli Tartolett
Hem sunum olarak hemde lezzet olarak muhteşem bir tatlı.
Puding:
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un ( ne silme nede tepeleme)
2 yemek kaşığı mısır nişastası (ne silme nede tepeleme )
6 yemek kaşığı şeker
400ml süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya şekeri
▫️▫️▫️
2 Dolu yemek kaşığı mascarpone veya Labne
▫️▫️▫️
hamuru için:
150 gr soğuk tereyağı
80 gr pudra şekeri (1 çay bardağı)
1 yumurta
1 paket vanilya şekeri
280 gr un (2 su bardağı)
▫️▫️▫️
Bunun dışında:
süslemek için meyve
▫️▫️▫️▫️
Hazırlık;
İlk önce pudingi pişiriyoruz.
Bunu yapmak için 2 yumurta sarısı, un, şeker, mısır unu ve sütü bir tencereye koyun ve pürüzsüz bir şekilde karıştırın. Pudingi orta-yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Dibinin tutmamasına dikkat edin!
Kıvam alınca ocaktan alın. Vanilya, şeker ve tereyağını ekleyip tekrar karıştırın. Soğuması için bir kaseye aktarın ve kabuk bağlamaması için üzerini streç filmle kapatın.
▫️▫️▫️
Hamuru için pudra şekeri ve soğuk tereyağını karıştırın. Sonra yumurta, tuz, vanilya şekeri, un ekleyin ve yoğurun. Hamur ele yapışmamalı, gerekirse biraz un ekleyin. Hamuru bir top haline getirin ve folyoya sarılı olarak yaklaşık 1 saat buzdolabında saklayın.
▫️▫️▫️
Daha sonra tartı kalıplarını güzelce yağlayın.
Hamuru 8 topa (yaklaşık 65 gr) bölün, kalıplara yerleştirin ve ellerinizle bastırın ve çatalla birkaç kez delin. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
▫️▫️▫️
Soğumuş pudinge labne veya mascarpone ekleyin. Mixerle 5 dk çırpın. Ardından sıkma torbasına alın ve kremayı pastacıkların üzerine sıkın. İsteğe bağlı meyveyle süsleyin. Afiyet olsun 😋