1. Anasayfa
  2. Kurabiye Tarifleri
  3. Ananaslı Havuçlu Kurabiye Tarifi

Ananaslı Havuçlu Kurabiye Tarifi

admin admin -
126 1
Ananaslı Havuçlu Kurabiye Tarifi

Ananaslı kurabiye malzemeleri

Ananaslı kurabiye malzemeleri tarifine geçmeden önce, bu lezzetli kurabiyenin yapımı için gereken malzemeleri inceleyelim. Ananaslı kurabiye için; un, tereyağı, şeker, vanilya özütü, ananas rendesi, kabartma tozu, yumurta ve tuz gibi malzemelere ihtiyacınız olacak.

İlk olarak un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın. Daha sonra tereyağını ve şekeri ekleyerek karıştırın. Ardından vanilya özütü, ananas rendesi ve yumurtayı ekleyerek hamuru yoğurun. Hamurun kıvamı ideal bir kıvama geldiğinde, kurabiye hamurunu şekillendirip fırına vermeden önce buzdolabında dinlendirin.

Dinlenen hamuru istediğiniz şekillerde keserek ya da kurabiye kalıpları yardımıyla şekillendirerek fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.

Ananaslı kurabiye malzemeleri sayesinde, evinizde çok lezzetli ve pratik bir kurabiye yapabilirsiniz. Aileniz ve sevdiklerinizle paylaşarak onların da beğenisini kazanabilirsiniz.

Havuçlu kurabiye hamuru nasıl yapılır?

Havuçlu kurabiye hamuru yapmak için öncelikle 2 su bardağı rendelenmiş havuç, yarım su bardağı toz şeker ve yarım su bardağı sıvı yağı bir kasede karıştırın. Daha sonra karışıma 1 su bardağı un, yarım su bardağı nişasta, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyerek yoğurun.

Kurabiye hamurunu hazırladıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine isteğe göre fındık veya ceviz kırığı serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

Hamurun kıvamı çok sert veya çok yumuşak olmamalı, yoğrulabilir ve şekillendirilebilir bir kıvama gelene kadar yumuşaklık kontrollü olarak un ekleyerek yoğurabilirsiniz. Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Havuçlu kurabiye hamuru hazırlamak oldukça pratik ve lezzetli bir tariftir. İster çay saatlerinin vazgeçilmezi, ister misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir atıştırmalık olarak tercih edebilirsiniz.

Ananaslı ve havuçlu kurabiyelerin pişme süresi

Ananaslı ve havuçlu kurabiye tarifleri oldukça popülerdir. Bu lezzetli kurabiyelerin pişme süresi oldukça kısa ve pratiktir. Öncelikle fırını 180 derecede ısıtın ve sonra kurabiye hamurunu hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Pişme süresi yaklaşık olarak 12-15 dakika arasında değişebilir. Fakat her fırın farklı olduğu için kurabiyelerinizi ara ara kontrol etmenizde fayda var. Pişme işlemi altın rengi alana kadar devam etmelidir. Fazla pişirmemeye dikkat edin ki kurabiyeleriniz sertleşmesin.

Ananaslı ve havuçlu kurabiyelerin pişme süresine dikkat etmek lezzetli ve kıvamında kurabiyeler elde etmeniz açısından önemlidir. Pişme süresini tamamladıktan sonra fırından çıkartın ve oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.

Pişme süresinin sonunda kurabiyelerinizi servis etmeye hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Nefis ananaslı havuçlu kurabiye tarifi

Ananaslı havuçlu kurabiye tarifi için gereken malzemelerin başında 1 su bardağı rendelenmiş havuç ve yarım su bardağı rendelenmiş taze ananas gelmektedir. Bu harika tarif için ayrıca 1 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, yarım su bardağı dövülmüş ceviz, 1 çay bardağı kuru üzüm, 1 tatlı kaşığı tarçın, yarım paket kabartma tozu ve 3 su bardağı unu da hazırlamanız gerekecek.

Tüm malzemeleri geniş bir kasede karıştırarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyetle yenebilecek bu lezzetli kurabiyeleri, çay saatlerinizde ya da misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Üzerine çeşitli şekillerde süslemeler yaparak sunumunu da görsel olarak daha cazip hale getirebilirsiniz.

Ananaslı havuçlu kurabiye tarifi ile sevdiklerinize harika bir lezzet sunabilir, farklı ve sağlıklı bir atıştırmalık deneyimi yaşayabilirsiniz. Kolayca hazırlanabilmesi ve enfes tadıyla herkesin beğenisini kazanan bu tarif, favori kurabiye tarifleriniz arasına girecek.

Ananaslı ve havuçlu kurabiyelerin sunumu

Ananaslı ve havuçlu kurabiyeler, misafirlerinize sunabileceğiniz lezzetli bir atıştırmalıktır. Bu nefis kurabiyeleri sunarken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır.

Ananaslı ve havuçlu kurabiyelerin sunumunda dikkat edilmesi gereken ilk şey, kurabiyelerin sıcak servis edilmemesidir. Kurabiyeleri pişirdikten sonra öncelikle oda sıcaklığında soğumasını beklemelisiniz. Daha sonra sunum tabağına yerleştirebilirsiniz.

Kurabiyelerin sunumunda kullanacağınız tabak ve servis ekipmanları da önemlidir. Renkli ve desenli tabaklar, kurabiyelerin görünümünü daha cazip hale getirebilir. Ayrıca kurabiyelerin yanında servis edeceğiniz çay veya kahve gibi içeceklerle uyumlu bir sunum yapmaya özen göstermelisiniz.

Son olarak, kurabiyelerin sunumunda estetik bir görünüm elde etmek için üzerlerine pudra şekeri serpebilir veya çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz. Böylelikle misafirlerinize görsel olarak da şık bir sunum yapmış olursunuz.

İlgili Yazılar

1 Yorum

  1. Ömer Faruk - -

    Ananas ve havuçlu kurabiyeler gerçekten ilginç bir seçim. Aynı tarifte buluşturulmaları benim için ilk kez. Bu tarifi mutlaka denemek istiyorum. Aynı şekilde havuç ve ananasın uyumlu olup olmadığını merak ediyorum. Sizin bu tarifi deneyenler arasında olup sonuçları paylaştınız mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir