«
  1. Anasayfa
  2. Kurabiye Tarifleri
  3. Damla Çikolatalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Damla Çikolatalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Damla Çikolatalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bu tarif, çay saatlerinizde veya ani tatlı krizlerinizde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis damla çikolatalı kurabiye tarifidir. İçi yumuşacık, dışı hafif çıtır çıtır olan bu kurabiyeler sevdiklerinize ikram etmek için harika bir seçenektir.

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • Yarım çay kaşığı vanilya özütü
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
Damla Çikolatalı Kurabiye

Food Photographer | Jennifer Pallian tarafından Unsplash‘a yüklendi

Damla Çikolatalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  2. Bir karıştırma kabında tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Üzerine vanilya özütünü ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  4. Unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip yoğurun.
  5. Damla çikolataları ekleyerek hamura yedirin.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  7. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
  8. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Kurabiyeleriniz servise hazırdır.

Kaç Kişilik

Bu tarifle yaklaşık 12 adet damla çikolatalı kurabiye elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *